CategoriesFoto

Wednesday Words: Bruce Lee

Denna gången kommer veckans citat från ingen mindre än kampsportshjälten Bruce Lee.

 

 

Jag har alltid varit av den åsikten att man inte ska önska att man får ett lätt liv, eller att man ska önska att ens barn får lätta liv. Lätta liv innebär oftast att personerna i fråga blir tomma, ytliga eller egoististiska.

 

Och ja, jag är medveten om att jag nu generaliserar.

 

Människan fungerar oftast på ett sätt att har den inte genomgått något själv förstår den inte vad andra går igenom. Dessutom, om du aldrig själv får gå igenom något problematiskt blir det desto svårare när du väl måste göra det. För oavsett hur lätt du har det, så flyter inget liv på utan någon som helst tragedi i livet. 

 

Därför anser jag, barnlös som jag är, att det är så viktigt att man inte curlar sina barn. Man måste låta sina barn slå sig, eller bränna sig ibland (kanske inte medvetet då). För annars lär de sig inte någonting. Om du ständigt tar hand om dem, kör dem överallt, och löser allting för dem, hur ska de klara sig när du är borta?

 

Det bästa du kan göra för dina barn är att lära dem att klara sig på egen hand.

 

Bruce Lee var en mycket vis man, och som vanligt förlorade världen honom alldeles för tidigt, som så ofta händer med dessa genier. Han var så mycket mer än en filmstjärna som spelade in kampsportsfilmer. Bara detta citat visar väl att han var lite mer än så…

 

Fotot är från Tulum, Mexiko – en ytlig liten by som varit så mycket mer… i ett annat liv.

 

bruce-lee-quote-tulum

Kommentera