CategoriesFoto · Månadens foto

Årets foto 2018

Så, mitt sista inlägg med ”Månadens foto” kommer också vara ”Årets foto 2018”, eftersom det nu är december och sista månaden på året 2018.

 

 

Planen har varit att varje månad den 28:e posta ett foto som på något sätt representerar månaden som gått. Vi får se vad det kommer utvecklas till. Tanken har varit att det ska representera månaden som gått, men om jag känner mig själv rätt kommer det förmodligen bli allt svårare att varje månad ha något representativt, så jag kommer nog gräva lite djupare i det förgågna för att hitta något.

 

Egypten, Abu Simbel – Årets foto 2018

 

Denna första gång bjuder jag på ett foto från Egypten – från det magiska Abu Simbel. Resan till Egypten var på flera sätt något av en stor, magisk händelse för mig 2018.

 

Jag var i stort sett helt ensam vid Abu Simbel när jag var där. Det var nästan 50 grader varmt och jag hade för lite vatten med mig – otippat!

 

En uttråkad vakt vid det stora templet beslöt sig för att ”ta hand om mig”, hjälpa mig hantera min kamera. Jag menar kolla på den stela turisten – för självmedveten för att kunna posera ordentligt!

 

Han gav mig nyckeln till templet – och ja, den var lika tung som den ser ut – och fick mig att posera i olika positioner som en egyptisk gud 😀 Jodå, jag protesterade lite till en början, men det lönade sig inte. Han var väldigt enträgen!

 

Japp, det var precis lika obekvämt som det ser ut!

 

Att vara introvert och ha någon okänd som ska ta ett foto av dig – usch, snacka om plågeri! Men jag kämpade på och han verkade nöjd med sin insats för den stackars turisten…

 

Så här i efterhand är det ändå ganska kul att ha de här fotona, om än de är hiskeliga! 😛 Och jag har ingenting emot att dela mina mest pinsamma ögonblick med hela världen… 😉

 

Jag kan bjuda på det. Varsågod! Årets foto 2018!

 

charnette_abu_simbel_egypt

Kommentera